Tillsammans

Stress och oro hos barn

För dig som vuxen, börja här

Vilken konstig vår det blev! Många barn saknar sina kompisar, sina fritidsintressen, sina lärare, sina skolrutiner och sina mor- och farföräldrar. Stora förändringar i vardagen, ovisshet, oro och att inte ha kontroll orsakar stress och då börjar kroppen producera stresshormoner.

Kortvarig stress är inte farligt, det är en naturlig del av vår vardag och hjälper oss klara av utmanande situationer. Det gör oss extra fokuserade, mera energiska och starkare. Om den utmanande situationen pågår under längre tid och kroppen inte ges tid för lugn och ro, vila och återhämtning kan vi reagera till exempel med spändhet i musklerna, bli lättirriterade, få svårt att somna, få huvudvärk eller ont i magen, få ångest, bli inåtvända eller rastlösa.

Hur brukar ditt barn reagera på stress?

En enkel övning för barn för att minska stress och oro

Från 7 år. Gör övningen tillsammans om ditt barn inte kan läsa ännu.

Lycka till!

%d bloggers like this: