Banan är ett naturligt sömnmedel

Banan är ett naturligt sömnmedel. De innehåller magnesium och kalium som hjälper musklerna att slappna av. Banan ökar också produktionen av melatonin, som ibland kallas för sömnhormon. Banan minskar mängden av stresshormonet kortisol i kroppen ifall vardagens stress ännu finns kvar i kroppen vid läggdags

I smiled and the world smiled back

Jag har lagt jättemycket fokus på att själv göra de förändringar som jag tidigare tyckte andra borde göra när något triggar mig. Åsikter, värderingar och vanor. Och vardagen har blivit så mycket behagligare, enklare och roligare. Verkligen inte lätt men definitivt värt det.

Det fanns mitt framför mina ögon

I did it! Det fanns här hela tiden, mitt framför mina ögon, i min vardag. Lugn och ro, glädje, trygghet och lycka. Allt det där som jag smått desperat letat efter. Det krävdes tystnad och stillhet för att till slut inse att jag inte behöver leta mer, en tystnad och stillhet som krävde massor med träning för att jag skulle kunna vara bekväm i. Det är värt varenda minut!

Just nu äter jag bara sånt som jag mår bra av

Med viljan att ha en så bra vardag som möjligt som enda motivation har jag i några månader bara ätit sånt som jag mår bra av både medan jag äter och som jag märker att jag blir pigg av efteråt. Förutom att det gjorde min vardag bättre så fick jag också göra två nya hål i bältet.

För mig började det med att jag märkte att socker gör att jag sover sämre så jag skippade det och då faller ju automatiskt ganska mycket ”impulsätande” bort. Efter ett par veckor var sockersuget borta och nu vill jag inte mera ha det, det är bara äckligt.

Ett i taget har jag gjort så här med många livsmedel och undviker nu också tex ris, potatis, pasta, vitt mjöl för att nämna några. Inte för att det står i nån bok eller för att nån har sagt så alltså, utan bara för att jag märker att jag mår bra av det.

VadDet här åt jagSå här mådde jag 1-2 timmar efter att jag ätit
FrukostYoghurt, banan, brödPigg och glad
LunchPizzaTrött, hängig, hade inte lust med nånting
MellanmålKaffe, fruktPigg och glad igen