Ibland tar krafterna slut

Det är verkligen dagens melodi. Att krafterna tar slut och man hamnar i en svacka. Politiker, journalister, läkare, revisorer, sjukskötare, lärare. Ingen yrkesgrupp är befriad. Åldern spelar heller ingen roll.

För mig handlade det om mycket jobb, kombinerat med ett svagt självförtroende. Där jag hade ett stort behov av bekräftelse och beröm från människor i min omgivning. Och till slut tog krafterna ut sin rätt. Det var omöjligt att vara alla till lags, alltid ställa upp och aldrig våga säga nej.

Att bygga upp sitt självförtroende är ingen liten grej. Men det gjorde jag, små steg i taget. Jag tog emot all hjälp jag kunde få, mediciner, terapi och väldigt mycket annat jag testat. Och sakta men säkert växte den fram, känslan av att veta att jag är ok, att jag duger som jag är. Utan att behöva prestera på topp hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s