Ibland tar krafterna slut

Det är verkligen dagens melodi. Att krafterna tar slut och man hamnar i en svacka. Politiker, journalister, läkare, revisorer, sjukskötare, lärare. Ingen yrkesgrupp är befriad. Åldern spelar heller ingen roll.

För mig handlade det om mycket jobb, kombinerat med ett svagt självförtroende. Där jag hade ett stort behov av bekräftelse och beröm från människor i min omgivning. Och till slut tog krafterna ut sin rätt. Det var omöjligt att vara alla till lags, alltid ställa upp och aldrig våga säga nej.

Att bygga upp sitt självförtroende är ingen liten grej. Men det gjorde jag, små steg i taget. Jag tog emot all hjälp jag kunde få, mediciner, terapi och väldigt mycket annat jag testat. Och sakta men säkert växte den fram, känslan av att veta att jag är ok, att jag duger som jag är. Utan att behöva prestera på topp hela tiden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s